• Amazing
   Fitness Features

   Bij QuantumFit kunt u terecht voor een
   zeer gevarieerd programma aan
   sportactiviteiten.
   Gratis dagpas! Inschrijven

Arbeid-Rust verhouding

GezondheidsQuote

Arbeid-rust verhouding

Een van de belangrijkste aandachtspunten binnen training is de arbeid-rust verhouding. Om goede resultaten uit een training te halen, moet het lichaam naast een goede inspanning ook voldoende rust krijgen. Op het moment dat er na een goede training voldoende rust wordt ingelast, zal het lichaam zich verbeteren. Het principe van supercompensatie!

Tijdens krachttraining creëer je kleine scheurtjes in de spiervezels. Dit zorgt ervoor dat de spier minder belastbaar word en het niveau komt lager te liggen dan voor de training (1a). Na een rustperiode van een aantal dag/dagen (afhankelijk van je training) zal het prestatieniveau hoger zijn dan voor de training (2). Dit is het moment om je lichaam weer een prikkel te geven d.m.v. training. Om dit te blijven verbeteren moet structureel een prikkel worden toegediend aan het lichaam . Bekijk de eerste afbeelding voor me

Overtraining

Worden de trainingen te snel na elkaar uitgevoerd, zal er een overtraining plaatsvinden. De arbeid-rust verhouding is in dit geval niet goed. Teveel arbeid en te weinig rust. Voordat het lichaam volledig hersteld is, wordt de nieuwe trainingsprikkel al toegediend. Het lichaam krijgt niet de tijd om te herstellen van de training. Dit betekent dat het niveau juist achteruit gaat.

Wilt u meer weten hierover? Maak dan nu nog een afspraak met 1 van onze instructeurs! 


Terug
QuantumFit   Skager Rak 14   9642CZ Veendam.   Tel: 0598-633250   Email: info@quantumfit.nl