• Amazing
   Fitness Features

   Bij QuantumFit kunt u terecht voor een
   zeer gevarieerd programma aan
   sportactiviteiten.
   Gratis dagpas! Inschrijven

Biceps

Bodyfacts

Biceps

De bicep is een tweekoppige spier die aan de voorzijde van de bovenarm zit. De hoofdfunctie van de bicep is het buigen van de elleboog. De Latijnse benaming van de bicep is musculus biceps brachii. In de volksmond worden de biceps ook spierballen genoemd.

Functie

Zoals eerder gezegd, de bicep bestaat uit 2 koppen: de caput brevis en caput longum. De lange kop(caput longum) heeft niet alleen de functie om de elleboog te buigen. Ook helpt deze kop mee om de schouder zijwaarts te heffen en om de schouder naar buiten toe te draaien. De korte kop(caput brevis) speelt juist een rol bij het naar binnen draaien. Verder zorgt je bicep gedeeltelijk voor het naar buiten toe draaien van je onderarm.

Training

Van de twee koppen is de lange kop (caput longum) het meest zichtbaar. Deze spier kan je meer belasten door een oefening met de handpalmen naar boven toegedraaid uit te voeren. Denk hierbij aan een dumbell curl. Ook is het mogelijk om een barbell curl uit te voeren met de handen dicht bij elkaar. Zorg er altijd voor dat deze beweging niet te snel wordt uitgevoerd, omdat de biceps meestal meer slow twitch dan fast twitch vezels bevatten.


Terug
QuantumFit   Skager Rak 14   9642CZ Veendam.   Tel: 0598-633250   Email: info@quantumfit.nl