• Amazing
   Fitness Features

   Bij QuantumFit kunt u terecht voor een
   zeer gevarieerd programma aan
   sportactiviteiten.
   Gratis dagpas! Inschrijven

HIT Training

HIIT Training super efficiënt voor het kwijt raken van overtollige kilo’s!

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Dit is de meest intensieve vorm van interval training waarbij zware sessies met hoge inspanning afgewisseld worden met korte periodes van lage inspanning. Een gebruikelijke HIIT sessie kan variëren van 15 tot 30 minuten, met daarnaast nog een warming-up en cooling-down. HIIT kan bestaan uit intervallen van 10 seconden variërend tot 5 minuten. De rustpauzes zijn korter en kunnen bestaan uit actieve rust (lage intensiteit) of complete rust.

Voordelen

Het grootste voordeel van High Intensity Interval Training is dat het minder tijd kost. In 30 minuten kan je al klaar zijn. Dit komt simpelweg doordat de intensiteit veel hoger is, door de relatief korte pauzes blijft je hartslag hoog en verbrand je dus meer calorieën.

Je kunt de HIIT gebruiken om af te vallen en/of om je conditie te verbeteren. Het principe van afvallen is eigenlijk heel simpel: Je lichaam moet meer energie verbranden dan dat het binnen krijgt. HIIT kan je helpen bij het verhogen van je energieverbranding. Een korte uitleg daarover als volgt:

Wanneer je langer dan een uur cardio doet, spreek je voornamelijk de vetreserves aan. Als de inspanning zwaarder wordt dan verschuift de energiebron van vetten naar glucose. Nu zal je denken een uur (of langer) op een fiets of crosstrainer toch het meest effectief is voor de vetverbranding. Echter blijkt uit onderzoek dat een training op een hoge intensiteit effectiever kan zijn voor de vetverbranding , als je periodes van zware en lichte inspanning afwisselt.

Bij Quantumfit hebben we sinds kort een nieuwe les genaamd: Energyzone die aan deze eisen voldoet!

Meer informatie hier over vind u via onze website via de volgende link: http://quantumfit.nl/groepslessen/show?activity_id=energyzone

Bent u de volgende die mee doet?!


Terug
QuantumFit   Skager Rak 14   9642CZ Veendam.   Tel: 0598-633250   Email: info@quantumfit.nl