• Amazing
   Fitness Features

   Bij QuantumFit kunt u terecht voor een
   zeer gevarieerd programma aan
   sportactiviteiten.
   Gratis dagpas! Inschrijven

Push Up

Push-ups!

De push-up is een oefening waarmee je meerdere spiergroepen traint. Met nadruk op de borstspier, de triceps, schouders en buikspieren worden hiermee getraind! Het leuke aan deze oefening is, dat je het overal en altijd kan doen.

DInline afbeelding 1 e push-up is voor sommige mensen een moeilijke oefening omdat het toch een oefening is die je met het lichaamsgewicht moet uitvoeren. Maar vergeet niet dat elk begin moeilijk is en er zijn genoeg variaties van de push-up om het je zelf makkelijker te maken. Als je bijvoorbeeld knieën op de grond zet kan je al veel makkelijker de beweging maken.

Door de handen op schouder breedte neer te zetten en de ellebogen langs het lichaam te bewegen train je meer je triceps en het binnenste gedeelte van de borstspier. Wanneer je de handen breder neer zet en de ellebogen naar buiten toe buigt, train je meer de borst spier. De triceps zijn hier wel actief mee maar in mindere mate. Probeer hierin dus ook te variëren zodat jij je op beide vlakken ontwikkelt.

Verder kan je nog de handen op een verhoging plaatsen, hierdoor zorg je ervoor dat je meer het bovenste gedeelte van je borstspier activeert. Als je voeten op een verhoging plaatst train je meer het onderste gedeelte van je borstspier. Er zijn nog veel meer variaties, vraag dus gerust een instructeur om een variant die voor jou een uitdagende push-up kan verzinnen.

Wanneer je de push-ups goed onder de knie hebt kan je gaan variëren of natuurlijk steeds meer herhalingen proberen te maken. Het record staat op naam van Minoru Yoshida uit Japan. Hij wist zich 10507 keer op te drukken! Met soms een kleine pauze .Succes!

De push-up gaat als volgt:

Steun met handen en voeten(of knieën) op de grond en kijk ook naar de grond. Probeer je rug recht te houden.

Buig de armen tot de borstkas bijna de grond raakt.

Duw je daarna zelf weer omhoog tot ellebogen helemaal gestrekt zijn.

Inline afbeelding 2


Terug
QuantumFit   Skager Rak 14   9642CZ Veendam.   Tel: 0598-633250   Email: info@quantumfit.nl