• Amazing
   Fitness Features

   Bij QuantumFit kunt u terecht voor een
   zeer gevarieerd programma aan
   sportactiviteiten.
   Gratis dagpas! Inschrijven

Standing Calf Raise & Seated Calf raise

Oefening van de maand

Calf raise

De Calf raise is DE oefening om je kuiten te trainen. Deze oefening kan zowel staand als zittend worden uitvoerd. Wanneer je staat spreek je meer de gastrocnemius aan. Deze spier bestaat over het algemeen uit fast twitch vezels. Dit houdt dus in dat je voornamelijk deze oefening op een korte en zware manier mag uitvoeren. De soleus wordt meer belast wanneer je zittend een calf raise uitvoerd. Verder bevat de soleus over het algemeen, over meer slow twitch vezels. Deze oefening kan wat lichter pakken en hierdoor ook meer herhalingen uitvoeren. Blijf er wel om denken dat afwisseling een zeer positieve invloed heeft op spiergroei. Blijf dus niet te lang trainen op dezelfde frequentie! Verder is het van groot belang wanneer je kuiten traint, dat de beweging zo groot mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor worden er meer spiervezels aangespannen en dit effect zorgt voor een betere ontwikkeling/definitie van de spieren.

Techniek

1. Standing calf raise

Plaats het voorste deel van de voeten op een verhoging. Zet je voeten op heupbreedte neer en zorg ervoor dat je knieën niet op slot staan. Verder is het belangrijk om je rug goed recht te houden en je buikspieren aan te spannen. Laat je hakken altijd zover mogelijk naar beneden zakken. De rek mag je zeker voelen! Vanuit deze positie duw je jezelf zo explosief mogelijk omhoog, bovenin houdt je de spanning ongeveer 2 tellen vast om het vervolgens weer rustig te laten zakken.

2. Seated calf raise

Zet weer het voorste deel van de voeten op een verhoging. Op de benen leg je dan een schijf of een set dumbells. Ook bij deze beweging is het van belang om je hakken zover mogelijk te laten zakken. Vanuit deze positie duw je explosief de knieën omhoog. Houd bovenin de spanning 2 tellen vast en vervolgens breng je rustig de hakken richting te grond.


Terug
QuantumFit   Skager Rak 14   9642CZ Veendam.   Tel: 0598-633250   Email: info@quantumfit.nl