• Amazing
   Fitness Features

   Bij QuantumFit kunt u terecht voor een
   zeer gevarieerd programma aan
   sportactiviteiten.
   Gratis dagpas! Inschrijven

Supersets

Supersets

Trainen met supersets houdt in dat je twee oefening direct achter elkaar uitvoert zonder pauze tussendoor. Er zijn drie soorten supersets die je kan toepassen.

 1. Binnen dezelfde spiergroep, dus twee oefeningen voor één spiergroep. Denk hierbij aan een benchpress gevolgd door een dumbell/cable fly.

 2. Twee tegengestelde spiergroepen, dus voor iedere spier 1 oefening. Denk hierbij aan een benchpress gevolgd door een t-bar row.

 3. Bij twee totaal ongerelateerde spiergroepen, dus voor iedere spier 1 oefening. Denk hierbij aan een squat gevolgd door een shoulder press.

Het bekendste en meest logische voordeel van het gebruik van supersets is de tijdswinst die je ermee kunt boeken. Daarnaast zijn supersets een goede manier om spiermassa op te bouwen en je verbranding te verhogen. Dit komt doordat het lichaam meer van het anabole hormoon testosteron aanmaakt, een belangrijk hormoon voor het opbouwen van spiermassa.

Daarentegen is het opbouwen van pure spierkracht minder geschikt bij deze manier van trainen, dit komt doordat je te weinig rust tussen de oefeningen hebt wat betekend dat je met minder gewicht kan trainen. 


Terug
QuantumFit   Skager Rak 14   9642CZ Veendam.   Tel: 0598-633250   Email: info@quantumfit.nl