• Amazing
   Fitness Features

   Bij QuantumFit kunt u terecht voor een
   zeer gevarieerd programma aan
   sportactiviteiten.
   Gratis dagpas! Inschrijven

Wat zijn eiwitten?

Wat zijn eiwitten?

Als je spreekt over proteïnesupplementen, dan is de nummer één die wordt besproken wei-proteïne, of eiwitshakes. Whey komt van melk. Tijdens het proces van het omzetten van melk tot kaas wordt wei-proteïne afgescheiden. Wei-proteïne is de hoogste waarde in het leveren van vertakte keten aminozuren, die resulteren in het opbouwen en behouden van spierweefsel. Wei is ook een van de snelst te verteren proteïne en heeft de hoogste waarde leucine van alle proteïne. Leucine stimuleert de proteïnesynthese om de spieropbouw te verbeteren.

Er zijn vier soorten wei-proteïne:

 • Wei-proteïne Concentraat is een hoogwaardig eiwit dat ook koolhydraten en vetten bevat . De concentraties zijn ongeveer 70%.

 • Wei-proteïne isolaat is een zuiverdere vorm van wei door extra verwerking. De concentraties zijn normaal gesproken 95% of hoger

 • Wei-proteïne hydrolysaten zijn afgebroken grotere aminozuurketens in kleinere fragmenten. Dit type is sneller verteerd dan wei-isolaa

 • Micronparticulated wei is ook sneller dan wei-isolaat vanwege het feit dat de wei is gemicroniseerd. Dit is goed omdat het helpt het eiwit op te lossen wanneer je het mengt met een drank naar keuze.

Wei-proteïne zijn het beste in te nemen in de ochtend en voor of na de training. Omdat ze snel verteerd worden zijn ze ideaal wanneer je lichaam na een training vraagt om bouwstenen en ‘s ochtends nadat je ‘s nachts 8 uur hebt ‘gevast’. 


Terug
QuantumFit   Skager Rak 14   9642CZ Veendam.   Tel: 0598-633250   Email: info@quantumfit.nl