• -

Hallo, mijn Naam is Harrie Korte en ik sport nu inmiddels alweer 3 jaar bij QuantumFit met erg veel plezier! In mijn omgeving waren meerdere mensen al aan het sporten bij QuantumFit toen ik dus op zoek was naar een spinning groep was de keuze snel gemaakt. Om goed de stress en drukte van alledaagse zaken zowel werk als prive te handelen is het goed om je hoofd leeg te kunnen maken. Actief sporten en een fit lichaam helpen daarbij. QuantumFit biedt mij met het gevarieerde aanbod en ruime openingstijden hierin de ideale mogelijkheid. QuantumFit is een laagdrempelige sportschool met goed geschoold personeel voor begeleiding en advies. De lessen zijn gevarieerd en van hoog niveau. Door de activiteiten buiten de lessen heeft het ook een sociaal gebeuren. Spinning ligt dicht bij mijn andere hobby: buiten fietsen op race en mountainbike, het helpt me mijn conditie te verbeteren en ontspannend de alledaagse zaken even los te laten. Het activio concept, waarbij er gericht op hartslag aangestuurd wordt door de instructeur maakt het voor mij extra uitdagend. Qua muziek vind ik in ieder geval dat het een voelbare beat moet hebben en dan kom je toch op sounds van de nu populaire Dj's denk ik. Maar een Hollandse hit of Rock nummer doen het voor de sfeer ook altijd goed. Mijn levensmotto is: "Doe het goed of doe het niet". Resultaat en voldoening is een belangrijke voor mij en QuantumFit helpt mij hier enorm bij. Hiernaast is het werken met “ Activio “ waarbij er gericht in hartslagzones gewerkt wordt een fijne geruststelling en in combinatie met de instructeur een fijne motivator. Je kunt precies zien of je er een tandje bij moet doen of niet! Fietsen is een statische sport maar met spinning kun je zoveel andere spiergroepen aanspreken dit maakt het dat de freeze, running en vele andere up/down oefeningen zorgen voor afwisseling en vergroten van fitheid. Juist de afwisseling vind ik erg goed mits er een goede opbouw inzit. QuamtumFit is een laagdrempelig sportcentrum, waarbij je je echt thuis voelt! De sfeer is erg goed en de lessen inspirerend en ik zal iedereen dan ook aanraden om hier heen te gaan. Tot snel?!

Inline afbeelding 1

Mijn naam is Bart Eikens, ik ben 25 jaar oud en ik sport nu ongeveer 5 jaar bij QuantumFit. Ik ben destijds bij QuantumFit gekomen omdat een vriend van mij hier stage liep. Mijn doelstelling is om fit te zijn/blijven, omdat ik naast fitness ook nog veel voetbal zul je mij niet zo vaak aantreffen op de loopbanden of fietsen. Ik ben het meest te vinden bij de losse gewichten en kracht apparaten. Ik heb het prima naar m’n zin bij QuantumFit, ik kom er al 5 jaar met plezier! Naast mijn primaire doel, “ fit blijven “ heb ik tevens veel kennis opgedaan en mensen leren kennen. De accommodatie is uitstekend en zo nu en dan gaat er logische wijs wel eens iets stuk maar dan wordt dat zo snel mogelijk weer gerepareerd.

Daarnaast vind ik het goed om te zien dat er geluisterd wordt naar de klant en dat er regelmatig nieuwe machines en attributen worden toegevoegd.

Als je vragen hebt kun je altijd bij iemand terecht, de sportschool is verder schoon en zo hoort dat ook. Ik zie ook dat er altijd voldoende personeel aanwezig is, aangevuld met stagiaires. Als aanbeveling zou ik het volgende willen aangeven: Avonds kan het soms nog wel eens druk zijn. Ruimte voor uitbreiding is er denk ik niet, daarom zou ik wat efficiënter met de ruimte omgaan. Miens inziens wordt het ‘podium’ het minst intensief gebruikt, wellicht dat jullie daar iets meer mee kunnen doen.Van niet sporten tot 2 a 3 keer per week sporten:

Renate Beekman deelt haar succes hoe ze haar persoonlijke doelstelling heeft bereikt.

Nadat ik 3 a 4 maanden niet meer heb gesport wou ik mijn abonnement opzeggen bij QuantumFit. Vanuit QuantumFit werd het als erg jammer ervaren dat ik wou stoppen met sporten. Doordat wij met elkaar in gesprek zijn gegaan kwam al aardig snel naar voren dat ik mijn persoonlijke doelstelling niet heb behaald. Mijn doel is al tijden dat ik wil afvallen en fitter wil zijn. Ik ben daarom begonnen met de ‘afval challenge’. Van de diëtiste kreeg ik elke week een menulijst plus tips waar ik mij aan moest houden. Op de vrijdag gingen we altijd buiten sporten in de vorm van een Bootcamp workout. De trainingen waren altijd erg leuk, afwisselt en gezellig. Eén keer per week was er een weegmoment en het resultaat was in de 1e week gelijk al te merken. Na mate de weken vorderde bleef ik afvallen in gewicht en buikomvang. Dit gaf mij een kick om door te gaan. Ook merkte ik dat mijn kleren te groot werden. Bij mijn omgeving viel het ook op en ik kreeg van hun complimenten. Dat is fantastisch om te horen. En vooral een stimulans om door te gaan om mijn doel te bereiken. In de weken daarna voelde ik mij al veel fitter en gezonder. Na de ‘afval challenge’ ben ik in totaal 12,6 kilo afgevallen en naar 3 kledingmaten kleiner gegaan. 

Vervolgens heb ik een strippenkaart bij de diëtiste genomen. Om te kijken of ik het ook zelf kan, zonder weer terug te vallen in mijn oude patroon. Ik ben nu 9 maanden verder en ben in totaal 18,5 kilo afgevallen. Ik ben ontzettend trots op mezelf dat ik het zelf ook kan en hiermee verder kan. Trots dat ik mijn doel bereikt heb! Ik ben er nog niet. Mijn doel is om, het vol te houden om op gewicht te blijven. Dit is het moeilijkste, maar ik ga ervoor. Ik heb mijn familie, vrienden en sportmaatjes die mij hierin steunen, motiveren en stimuleren. 

Elke dag heb ik een glimlach op mijn gezicht, sporten doe ik 2 a 3 keer in de week, dit plan ik op de kalender in en de rest plan ik hierom heen. Ben ook niet moe als ik iets actiefs met de kinderen ga ondernemen. Mijn kinderen hebben nu ook meer aan mij. Ik ben blij dat ik heb mee gedaan aan de ‘afval challenge’ en kan het iedereen aanraden. Je krijgt er ontzettend veel terug. 

Groet, Renate Beekman

QuantumFit   Skager Rak 14   9642CZ Veendam.   Tel: 0598-633250   Email: info@quantumfit.nl